onsdag 12 oktober 2011

Specialsök

Stinky har tränat Busfröet i specialsök med t-påsar.  Det är första gången hon har tränat honom i nånting från allra början, i vanliga fall tar hon över när det frivilliga beteendet är befäst.  Men nu tyckte vi att det var dags att tränade in nånting helt själv.  Och det var ett bra beslut, för hon var verkligen jätteduktig.

Först klickade hon in att Busfröet nosade på te-påsen när den låg på marken.  Sen flyttade te-påsen in under en upp-och-ner-vänd blomkruka i storlek xs, och hon fortsatte att klicka varje gång han nosade på krukan.  Sen ändrade hon kriterierna till att han även skulle markera krukan innan han belönades.
När det gick på räls så la hon till en extra, tom kruka, och belönade bara för markering av rätt kruka.  Planen är att lägga till flera tomma krukor.  Men för tillfället gäller det att befästa att han bara ska markera krukan med te-påsen i, och inte bara testa sig fram tills han får en belöning.
1 kommentar:

  1. Mäh. Var är du? Inte ett inlägg på flera dagar ;)
    Hoppas allt är bra med dig och att du har fullt upp och därför inte hinner blogga :)

    För övrigt tycker jag hundtröjorna är så himmelens fina, såg en nakenfis som hade nåt liknande fast randig i frotte. Så himla sött :)

    SvaraRadera