tisdag 26 juni 2012

Busfröet är inte så busig

I morse när jag klev upp möttes jag av ett väldigt hängigt Busfrö.  När jag lyfte upp honom för att se efter hur det var ställt så skrek han rakt ut av smärta.  Jag kände igenom honom men fann ingenting, men några minuter senare skrek han igen, helt utan synlig anledning.  Så det var bara att ringa veterinären.  Vi fick en tid under eftermiddagen och jag tillbringade flera timmar med att oroa mig över patellaluxation, höftledsdysplasi och allt annat hemskt man kan hitta på.  Så här i efterhand så kom jag ju på att Busfröet varit väldigt lugn och sansad under promenaderna i ett par dagar, så då försöker man ju pussla ihop alla symptom och komma upp med en egen diagnos.  Internet är INTE ens bästa vän i såna här situationer, för jag var ju tillslut övertygad om att stackars Busfröet hade någon hemsk och obotlig sjukdom.

Men som tur var är det inte så illa.

När veterinären kände igenom honom så sa inte Busfröet nånting alls, men han hade en temp på 39,5 och veterinären misstänkte att smärtan berodde på ledstelhet orsakat av febern.  Busfröet har en infektion i kroppen som har orsakat febern, och har fått smärtstillande medecin som han ska äta i en vecka.  Vetten skrev även ut samma medecin till Pipleksaken, för han tror att han kan ha samma infektion, eftersom han varit så trött och hängig och inte orkat gå några promenader på sista tiden.  Precis när vi var på väg därifrån fick Busfröet ett smärtanfall igen, och då tyckte vetten att det var väldigt typiska febersmärtor. 

Så nu kan jag andas ut igen.  Båda cirkusaporna har fått i sig medecin för idag och nu hoppas vi på en snabb förbättring för båda två.

3 kommentarer:

  1. Usch vad tråkigt, hoppas de blir friska snart!
    Vet precis hur det är när man googlar symptom och känner igen de i alla möjliga livsfarliga sjukdomar..

    SvaraRadera
  2. Stackars Busfrö :( Så himla skönt när man väl kommer till veterinären och får en lugnande diagnos. Satt ju själv och hispade upp mig genom att leta på google efter ögonbilder, internet är verkligen inte något bra påfund i sjuklingtider.

    SvaraRadera
  3. Hoppas att de kryar på sig och skönt för dig att få veta vad det berodde på!

    SvaraRadera