tisdag 12 juni 2012

Hårdträning

I dag har vi verkligen legat i, Odågan och jag.  Först tog vi en sväng i metropolen Tierp och tränade på att vistas bland bilar och buller och bång.  Det tyckte Odågan var helt ok, han var alldeles för upptagen med att undersöka alla nya dofter för att bry sig i det minsta om vad som hände runt omkring.  Senare på kvällen åkte vi till BK och la ett spår.  Ett riktigt spår alltså, utan att ha en försvinnande matte-hundnörd som motivation.  Det var visserligen ett väldans kort spår, men den hade en vinkel och korsade en stig, så lite klurig var den i alla fall.  Och Odågan följde spåret hela vägen till slutet där det låg en snusdosa fylld med korv och väntade.  Så tränade vi lite stadga i sitt innan det vart berger-race med Lillasyster och Puma.  Och så passade vi på att öva lite tandvisning när vi ändå hade den där elaka uppfödaren i släptåg.  Jag vet inte vem av oss som tycker hon är elakast, Odågan för att hon envisas med att titta på hans tänder, eller jag för att hon envisas med att jag måste ställa ut Odågan på Stora Stockholm i december.  Hm.

Efter det tränade Odågan på att ligga i bilen och vänta medan matte-hundnörd tog en välbehövlig fikapaus.

Ja just ja, vi tränade lite uppletande också, men det talar vi tyst om, för Odågan tycker fortfarande att om matte-hundnörd har gömt något i skogen så får faktiskt matte-hundnörd gå och hämta det själv.  Han letar visserligen rätt på det jag har gömt, men sen står han där och säger Här är den, kom och hämta den om du vill ha den.  Sen vandrar han bort och gör något annat. 

2 kommentarer:

  1. Rätt inställning! Lägger man ut annat en godis så får man plocka upp det själv! Fast du får nog börja träna matten på att ställa ut nu så hon får pris i december... Kramis!

    SvaraRadera
  2. Men så roligt du har haft det då! Uppletande är ju superkul för man får köttbulle när man lämnar prylarna till mattarna. Kom ihåg det nästa gång, parvel!

    SvaraRadera