fredag 2 november 2012

Uppdatering

Det är ganska exakt en månad sen jag bloggade sist, upptäcker jag när jag kikar in här i förbifarten.  Så nu får det vara nog med pausande.  Nu är vi tillbaka.

Och livet pausar ju inte bara för att bloggen gör det.  Odågan och jag har varit iväg och vallat igen, den här gången under en heldag som var kennelträff.  Det var riktigt kul att träffa andra Jomgardare, både hundar och ägare.


(bilder tagna av Mari Jomgart)

Vi har avslutat lydnads och spårkursen och har fått massor av nyttiga tips och övningar från instruktören Eva.  Spårandet lägger vi på hyllan i några månader för annars misstas man väl för en älg och skadeskjuts mitt ute i skogen.  Men lydnaden kör vi vidare med över vintern.  Tanken är att vi ska vara klara att ställa upp i ettan till våren, men vi får ju se hur det blir med det.

För tillfället ligger jag och Odågan i hårdträning inför utställning på Stora Stockholm i december.  Eller hårdträning är väl kanske att ta i, men en gång i veckan kör vi 11 mil (!) till ringträning med Moa Persson och Svante Frisk.  Vi har varit där två gånger hittills och har redan gjort stora framsteg.  Som i så mycket annat så är det mest jag som behöver tränas, Odågan är ju duktig på det mesta.

Agilitykursen fortsätter framåt.  Vi kör ju agility mest för skojs skull och har inga höga ambitioner för framtiden, men vi har riktigt roligt när vi tränar, jag och Odågan.

För övrigt så växer Odågan så han knakar.  46 cm hög och 15kg tung.  Och så snygg så sticks i ögonen när man tittar på honom.

(bild tagen av Mari Jomgart)

Och Busfröet då?  Han är glad att hösten är här, för då tänds det brasor i kaminen som man kan ligga framför hela långa dagen.Han har även tagit på sig rollen som förste-tröstare till Sambo, som tog det väldigt hårt när vi förlorade älskade lilla Pi.

Det var en snabb uppdatering om vad som hänt och skett den senaste månaden.  Jag lovar att det inte dröjer en månad innan nästa inlägg.

Nu ska jag läsa alla andras bloggar också, och det lär ju ta ett tag, för det är ju en månad sen jag gjorde det också.

3 kommentarer:

 1. Kul att ni är tillbaks.
  Odågan börjar bli en riktigt stilig herre, han kommer charma många flickor kan jag tro ;)

  Beklagar över lilla Pi.. Förstår att det måste vara extremt jobbigt. :(

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra livstecken från er igen :)

  Kul att ni ska till Stockholm i dec, vi ska också dit :) Fast bara för att titta, och förmodligen utan hund (förhoppningsvis utan hund, beror på hur pass tillfreds vi är med att lämna Nikon hos min syster.. Ollie kan vara där utan problem, men valpen är ju lite av en vilde om man säger så).

  Beklagar sorgen, har aldrig varit med om det själv än men jag kan knappt tänka mig hur svårt det måste vara att förlora sin älskade vän :(

  SvaraRadera
 3. Kul att höra ifrån er! Knakväxten är ju riktigt stilig på bilden och ni verkar ha riktigt kul när ni tränar allt möjligt! Kramis!

  SvaraRadera