fredag 16 mars 2012

Hunddag

Eftermiddagen har varit underbar.  Busfröet, Pipleksaken, Odågan och jag packade in oss i bilen och körde i dryga timmen hem till Pipleksakens uppfödare.  Där hade vi stämt träff med Pipleksakens brorsor.  Men det blir ju liksom hundar överallt, när vi träffas.  För matte-hundnörd har ju tre hundar, och Tina har tre (egentligen fyra, men gammelgubben fick stanna hemma i lugn och ro.)  Och så Mona med lilla Gibby, och Lena hade med sig sin Chaplin, och Cissi dök upp med sin Musse.  Och så har ju Åsa två hundar själv också.  Så totalt blir det åtta stycken kineser, två collie och en berger.

Busfröet har länge haft epiteten "lekfarbrorn" för han lyckas alltid få igång varenda hund till lek, hur ovilliga dom än verkar vara i början.  Att leka är Busfröets kall här i livet och han stod nog inte still i en enda sekund.  Pipleksaken hängde på och sprang glatt och länge.  Odågan satt klistrad vid matte-hundnörds ben och skällde ut alla andra läskiga hundar.  Lite modig blev han mot slutet och vågade ta några steg ifrån matte-hundnörd.  Men så råkade en av hundarna titta på honom, och då blev allt läskigt igen och han sprang raka vägen tillbaka till matte-hundnörd.

Efter två timmars konstant lekande (eller konstant sittandes i fotposition för Odågan) så åkte vi hem.  Nu ligger Pipleksaken och Odågan utslagna i soffan.  Man skulle nog kunna lyfta upp dom i svansen utan att dom vaknar.  Busfröet är självklart klarvaken, för det krävs ju lite mer än bara bus för att trötta ut det energiknippet.








Busfröet och Pipleksakens brorsa, Spencer.




Busfröet leker tittut medan alla andra springer runt.  Ser ni honom? 





Pipleksakens lilla mini-bror Gibby.








Odågan söker skydd från alla läskiga hundar i Lenas famn.










Busfröet i full fart.

7 kommentarer:

  1. Vilket busgäng, osså Odågan förstås. Fast han laddar väl bara upp... Kramis!

    SvaraRadera
  2. Oj, vad det kryllar! Kul! Odågan kanske törs vara med en annan gång, kanske det inte ska vra fullt så många nya bekantskaper omedelbums? Fast det är väl bra att träna fotposition också förstås :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig träff! Många kineser på en gång!

    SvaraRadera
  4. Hihi, vilken söt bild på Busfröet som leker tittut! :D Jag kan nog tycka att det är okej att tycka det är lite konstigt med en massa nakenfisar som springer runt överallt ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja när du säger det så förstår ju jag också att det måste ha varit lite konstigt för honom =)

      Radera
  5. Sett detta?
    http://gossarna.com/kaosblirstor.htm

    Så nu har du lite att jämföra med och vill ha rapport om vikt och höjd varje vecka så här i början! ;)

    Kan för övrigt trösta med att Kaos inte heller var förtjust i många andra hundar på en och samma gång som bebis. På första agilitytävlingen han fick följa med på ca 12 veckor gammal tyckte han att alla hundskall var jättejobbiga och ville helst gå till bilen igen och jag undrade om det var en sån Berger jag skaffat... Men två veckor senare hade han minsann växt till sig och brydde sig inte nämnvärt :)

    (Hur kan webbadressen sluta med en ogiltig toppdomän?! Sen när är .com nåt konstigt...)

    SvaraRadera
  6. Nu får jag dåligt samvete över vilken usel matte jag är som varken har mätt eller vägt honom sen jag fick hem honom. Ska göra det i morgon för att stilla mina skuldkänslor =) Intressant att se vilka olika växtspurtar Kaos hade.

    Vi får öva oss lite mer på att träffa hundar och hoppas att det blir bättre här också med tiden. Skönt att det finns hopp för honom också =)

    Blogspot har tydligen ändrat från .com till .se (eller om det var tvärt om) utan att informera användarna.

    SvaraRadera