måndag 12 mars 2012

Våren är inte alltid en fröjd

Hur kan det fastna så in i helvetes mycket smuts på en sån liten valp?  Jo, det ska jag tala om för er.  Så här:

Man tar en liten svart (men annan färg funkar lika bra) lurvig valp och låter den leka på den delen av trädgården som för tillfället mest liknar sumpmark.  Här är det noga att valpen plaskar så mycket den bara orkar så att det sprätter så mycket vatten och sumpig jord över så stora delar av valpen som möjligt. 

När valpen är riktig blöt så låter man den springa på den torra grusdelen av trädgården så att allt grusdamm fastnar i den blöta pälsen.  Här får valpen gärna slira omkull ett par tre gånger för att säkerställa maximal täckning av grusdamm i pälsen.

När valpen har tröttat ut sig av allt springande så får den leta rätt på den absolut lerigaste delen av rabatten och lägga sig för att sova.  Självklart tycker valpen att den inte ligger riktigt bekvämt, så den rullar från ena sidan till den andra tills den har kommit tillrätta. 

Nu har du garanterat den skitigaste valpen genom tiderna.  Då är det inte rekommenderat att gå och sätta sig i soffan eftersom risken är enorm att du helt plötsligt har en lurvig, lerig varelse som klättrar över hela dig för att tala om hur glad han är att just du är hans matte. 

Klappar man på valpen i det här skedet så dammar det om hela honom.  Det dammar ganska rejält om matte-hundnörd nu också efter att han har torkat av sig hälften av smutsen på mina kläder.  Resten av smutsen hamnade i soffan, där han för tillfället snarkar som en hel karl.

16 kommentarer:

 1. När du skriver det här får jag en stark påminnenlse hur det var att äga en collie. Nej korthåriga hundar är bäst :) för jag hatar grus och sand inne ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det krävs nog att man har haft en långhårig hund för att riktigt förstå =)

   Radera
 2. Haha! Vad glad jag är att det blir en korthårig valp för oss ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blir nog lagom skitig den också ska du se =)

   Radera
 3. Ja, det blir annat mot att städa efter nakenfisar! Springerpälsar är heller inte speciellt praktiska i vårleran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busfröet skulle aldrig sjunka så lågt som att sätta ens en tass i en vattenpöl eller lerhög. Men till och med Pipleksaken som kan vara en riktig lortgris ibland ligger i lä här.

   Radera
 4. Blir väldigt nöjd över att bara ha nakenfisar när jag läser ditt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man är verkligen bortskämd på den fronten med dom nakna.

   Radera
 5. Jag börjar mer och mer förstå att jag hade TUR att Spunk blev en Face Rase och inte Poil Long. Först tog jag det som OTUR nämligen. Men nu börjar jag förstå.

  Och i höstas när vi flyttade till Nya Huset så fanns det en jättefin jordhög på baksidan som Spunk älskade att gräva i. Speciellt när det regnade eller var blött. Och nu när snön försvunnit så upptäckte jag att det jordhögen fanns kvar. Och det upptäckte Spunk med. Gah.

  Men det bladdet är inte i närheten av dina roligheter, hör jag. Och Spunk har ju inte det där valpluddet kvar, som verkar suga åt sig allt smuts och bladd och gegg i hela världen, och stanna kvar i pälsen jättebra. Tills de lägger sig i soffan, då släpper geggamojet jättebra plötsligen. Lite märkligt, sånt där. Och magiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt förklara för Sambo att när man har tre hundar och en katt så får man räkna med lite smuts inomhus så här års. Det är min nya mantra.

   Radera
 6. Så där har dom det hos mig också! Fast jag hinner aldrig torka till... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anade nästan att det var så =) Men en lortig hund är en glad hund!

   Radera
 7. Kan tänka mig att Odågan var rätt "vacker" efter all det han gjort och matten fick städa en massa efter den lilla gossen inne sen ;)

  SvaraRadera
 8. Av någon väldigt konstig anledning känns det du skriver igen väääldigt bra... ;) precis på pricken faktiskt...

  Kram till er!
  en dammig och sandig och lite smått lerig kram förståss

  SvaraRadera
 9. känner igen mig helt, har börjat fundera på att helt enkelt byta soffa... eller lägga ett plastöverdrag över.

  SvaraRadera
 10. Hahaha klockren beskrivning! Känner igen det där från våra schäfrar! Korvarna har ju en "bättre" päls när det gäller att skita ner sig hehe.

  SvaraRadera