fredag 18 maj 2012

En fårtastisk dag

Idag har vi varit i Almunge och tittat på KM i vallning.

Vi fick börja dagen med att sitta i en skogsbacke och titta på fåren på behörigt avstånd, för dom var tydligen skitläskiga.  Men efter ett tag gick det bättre och vi vågade oss närmare fårhagen.  Lagom tills att tävlingen började kunde vi sitta med resten av publiken, fast lite avsides förstås, för både Odågan och matte-hundnörd är lite kinkiga med främmande människor.

Vi varvade lite mellan att titta på vallningen och träna på att inte skälla.  Den träningen gick förträffligt bra, och mot slutet kunde folk och fä gå förbi ganska nära utan ett endaste litet ljud från Odågan.  Jag är grymt nöjd med hur han uppförde sig.

Efter tävlingen träffade vi på andra Jomgardare också.  Dels Åsa med Jessie som var väldigt hjälpsam när jag fortfarande inte var säker på om rasen var för mig.  Hon stod ut med mina konstanta mejlbombningar med tusen frågor och var till stor hjälp.  Och så träffade vi Alenya och Caramell med deras matte.

Vi passade även på att säga hej till ägaren av Odågans pappa.  (Miljöträning och att hälsa på folk är bra för både Odågan och matte-hundnörd).

Det var fem tävlande i klubbmästerskapet.  Här kommer lite bilder.


Banvandring med domaren (till vänster) 

Scandi kollar in publiken medan han vallar
Anna och Billy

 


 Sara och Tummen glänser runt hela banan och kammar hem förstapriset
Vet varken vad hund eller förare heter.  Men dom diskades i alla fall för hunden var för het.

 

Åsa och Jessie som jobbade fram en tredjeplacering.Och så lite random bilder från dagen.Och nu, efter den långa dagen bland får och människor och hundar ser Odågan ut så här:


2 kommentarer:

  1. Åh, vilken spännande dag! Jag har varit med och tittat på hundar som vallade får när det var höstmarknad i Västervik, och det såg väldigt spännande ut. Det var många spännande hundmöten också. Det var första gången jag fick följa med och bo på B&B... Kramis!

    SvaraRadera
  2. Det där tycker jag att du ska satsa på när du blir större och klokare! Det är säkert superkul att valla runt med ulltussarna hit och dit!

    SvaraRadera