lördag 19 maj 2012

Vilken lyckodag

Idag har vi varit på bergerträff på Härjarö utanför Enköping, Odågan och jag.  Och riktigt roligt har vi haft det.  Vi har äntligen träffat en massa människor som vi tidigare bara haft kontakt med på nätet.  Och så har vi varit med på utställning också, Odågan och jag.  Och vet ni vad, vi vann Bästa Hane i valpklassen.  Det ni!  Och fina vinster var det.  En ryggsäck, några kort, en smart vattenflaska/skål-manick, en termometer och en matskål.  Och icke att förglömma, två fina rosetter!  En HP rosett och en BIM rosett.


Och så här lydde kritiken:  Good sized puppy a little on the short side with excellent rear end.  Skull could be a little broader.  Temperament must be watched a little bit.  Close in rear.  Excellent side gate.  Nice expression.



Men den bästa saken vi fick på hela dagen var nog vimpeln som Humlespunkarnas matte viftade med när vi sprang i ringen.



Förutom dom två varv Odågan sprang inne i ringen så tillbringade han större delen av dagen i den här ställningen:



Det var minst 40 grader varmt, och inte en gnutta skugga någonstans.  Och mycket vatten gick det åt, så imorgon blir det till att ta med ännu mera vatten, för matte-hundnörd var tvungen att skänka allt sitt vatten till Odågan när hans tog slut.  

Lillebror och lillasyster var också med på utställningen, men det blev inga bilder på dom för matte-hundnörd var något av ett nerv-vrak innan det var vår tur i ringen och glömde därför bort vad en kamera vad till för.  Men efter vi hade vänstervarvat kom kameran fram.

Storebror Kaos var också med och visade upp sig.



Spunk var så klart också med på utställningen, och blev förvandlad av domaren från en poil long till en face race.  Resten av världen har ju vetat ganska länge att Spunk är en face race istället för en poil long, men nu är det officiellt.



Och så kommer det lite random bilder från dagens alla vackra hundar.










Alla är såklart välkomna att sno bilder på sina hundar om dom finns med bland dom här.  Och i morgon åker vi tillbaka till Härjarö, för då är det tävlingar i lydnad, rallylydnad och agility.  Så då blir det till att lämna vinterjackan hemma och ta med sig flera liter vatten, ifall det blir 40 grader varmt igen.

10 kommentarer:

  1. GRATTIS, min pöjk! Vad månde bliva av dig som börjar så storstilat i så unda år?? Se upp med temperamentet??? Vaddådå? Är´u kaxig eller?
    Toppenfina priser fick du ju också! Hurra för dig!

    SvaraRadera
  2. Inte var det någon överraskning att du blev bästa hanvalp! Fattas bara! Fina grejer du vann, men det är bara början... Kramis!

    SvaraRadera
  3. Grattis :) Vad roligt attdet gick så bra på eran debut :))

    SvaraRadera
  4. GRATTIS :) Vad mycke fina priser ni fick då. Inte lätt att springa runt och vara vacker när det är så attans hett ute, men det klarade du ju galant :)

    SvaraRadera
  5. Oj vad vi viftade med vimpeln, och oj vad bra det gick för er :) Mäkta stolta blev vi, både Spunk och jag, och pekade och sa att vi är minsann blogg-kompisar med de två som springer runt så vackert där i ringen och vinner första-pris :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var nog vimpelviftandet som gjorde att vi vann =)

      Radera
  6. Grattis till BIM!

    Det var verkligen trevligt att träffa dig, hoppas det blir mer av den varan framöver! :)

    SvaraRadera
  7. Grattis till superfin kritik och BIM-valp! Härliga bilder! Lite avundsjuk blir jag allt när jag ser hur roligt ni har haft det ;) Nästa år, då ska jag se till att åka också :)

    SvaraRadera