fredag 25 maj 2012

Odågan har utegångsförbud...

...för han är inte smart nog att ta det lugnt i värmen.  Så nu har han utegångsförbud mitt på dagen när det är som varmast, med bara korta koppelpromenader.  Han tycker det är jäkligt orättvist, eftersom dom nakna små cirukusaporna får flänga runt hur som helst.  Jag har försökt förklara för honom att det är skillnad på honom och cirkusaporna, eftersom dom inte har någon päls.  Dom är ju liksom skapta för 30 graders värme och berörs inte av solen.  Dessutom är dom smarta nog att ligga ner och ta det lugnt (även om dom väljer den absolut soligaste delen av trädgården att ligga i.)  Men inte Odågan,  nej, han springer runt och runt och runt och runt tills han måste kylas ner och hållas stilla.  Så nu har han utegångsförbud.

3 kommentarer:

  1. Åh, stackars! Kan inte matten skaffa en sån där liten uppblåsbar bassäng som du kan svalka av dig i? Då kan du ju flänga runt så mycket du vill... Kramis!

    SvaraRadera
  2. Uj, säg åt matten att vara glad att ha en hund som tål värmen! Jag pallar inte alls när det blir varmare än sjutton grader, då lägger jag av.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Jag är också ganska duktig på att packa ordentligt med saker..haha :)
    Oh, låter som att odågan är som Teo!

    SvaraRadera