fredag 21 september 2012

Mitt-i-veckan-äventyr

På tisdagar brukar vi ju åka dom dryga fyra milen till klubben för tisdagsträning.  Och det kan man ju tycka är lite långt.  Men i tisdags bestämde vi oss för att åka lite längre.  Nämligen 55 mil.  För har man fått en inbjudan till Villa Humlespunk för ett mitt-i-veckan-äventyr så tackar man ju inte nej i första taget.

Efter en väldigt lång bilfärd så anlände Odågan och jag ute i obyggden på eftermiddagen och möttes av en liten Spunk och en ännu mindre Humlehund.  Och Humlehunden är verkligen liten som en humla.   Fastän jag sett henne på bild och film flera gånger så kan inget förbereda en för hur liten och humlig hon är i den faktiska verkliga verkligheten.  Pytteliten.  Som en humla.

Vi gav oss genast iväg på en promenad så att hundarna kunde sträcka på benen över maden (alla tre), ta ett dopp i dammen (Spunk), råka plumsa i svart gyttja (Humlehunden och Odågan) och sen avsluta kalaset med att springa i ett grustag.  Och vi kan väl säga så här; mattarna kom bättre överens med varandra än hundarna.  För Odågan kan ju vara lite....odågig.  Och det uppskattas inte alltid, speciellt inte av lite finare flickor.  Men Odågan blev inte ledsen för det.  Fast det beror nog mest på att han inte riktigt är smart nog att förstå att dom inte var så förtjusta i honom.  När Spunk visade honom hur stora och vassa hennes tänder är, och hur högt hon kan fräsa åt honom, då trodde Odågan att hon ville leka.  Och när hon fräste ännu högre så trodde han att hon ville leka ännu mer.

Eftersom det var en agility bootcamp vi hade åkt iväg på så var det väl bäst att bootcampa lite också.  Så det gjorde vi, helaste eftermiddagen lång gjorde vi det.  Och helaste nästa dag gjorde vi också det, med en  paus mitt på dagen då vi tog långrunda i skogen i tre timmar med medhavd massäck.  Det var en mycket trött Odåga som snarkade hårt den natten.  Men nästa dag var han lika pigg som vanligt, och då bootcampade vi vidare under förmiddagen innan vi åkte hem.


Såna här saker bootcampade vi

Och så bootcampade vi en massa annat roligt också, som däcket, och säcken, och distansgriddar, och kontaktfält, och dolda tunnelingångar.

Och så lärde vi oss massor med braiga saker.  T.ex. så lärde vi oss att om man ska externbelöna med godis så måste man använda en stor tung keramikskål, annars tar Odågan belöningsburken i munnen och frivarvar.  I tjugo minuter.  Det är en braig sak att veta.   Och så lärde vi oss att matte-hundörd är ganska usel på agility-handling.  Det är också en braig sak att veta.

3 kommentarer:

 1. Det var det knäppaste jag hört, att du skulle vara "ganska usel" på agility-handling. Kolla filmerna - du håller ju ut armen väldigt förviftat och förtjusande! Och både du och Odågan fnittrar ju agility nåt alldeles förtoppat bra :D

  För övrigt ägde Odågan på både däcket och säcken. Och på att frivarva med en belöningsburk. Framför allt frivarva med en belöningsburk *tokskrattar*

  Ni är så välkomna åter närhelst ni vill :)

  SvaraRadera
 2. Låter ju som om ni haft det alldeles heltrevligt! :D

  SvaraRadera
 3. Vad härligt ni verkar ha haft :) Lyxigt med valpagility-bootcamp!

  SvaraRadera