torsdag 6 september 2012

Något som nästan liknar vallning

Vi har vallat, jag och Odågan.  Eller, nej, men vi har varit på lektion i vallning.  Det vi egentligen gjorde var väl inte riktigt vallning.  Odågan sprang runt och skällde på fåren, käkade fårbajs och försökte leka med border collien Ella.  Men i små korta stunder så åstadkom han något som nästan kan liknas med vallning. Om man inte tittar allt för noga, och inte vet hur vallning ska gå till, och om man är generös i sin beskrivning, då kan man kalla det för något som nästan liknar vallning.

Dagens lektion var mest till för att vänja honom vid fåren, så att han inte får värsta får-chocken när vi åker på vallningsläger om tre veckor.  Och det har varit en lyckad dag.  För frågar man Odågan så är det en lyckad dag om man har stått och ätit fårbajs.  Och frågar man mig så är det en lyckad dag om man inte blir uppäten av fåren.  Så vi har haft en lyckad dag båda två, jag och Odågan.

3 kommentarer:

  1. Haha, vad alldeles underbart!! Och när ni kommer till villa HumleSpunk så kan vi erbjuda lite fårligheter också, eftersom hagen bredvid trädgården vanligtvis är full med får. Om Odågan vill kanske ni kan låna med er ett får som maskot i stugan?

    SvaraRadera
  2. Övning ger färdighet, säger dom. Kan nog bli en riktig supervallare med tiden. Skönt med en generös matte också... Kramis!

    SvaraRadera
  3. Åh jag ska på sm i valling på i oktober ska bli riktigt kul att se :)

    SvaraRadera