tisdag 4 september 2012

Vi har haft sommarlov

Vi har inte varit spårlöst försvunna i flera veckor, vi har bara haft sommarlov, med lata dagar, långa promenader och inget bloggande.  Men nu är det slut på sommarlovet, för i morgon ska Odågan och jag börja en onlinekurs i agilityhandling med Fanny Gott.  Ja, ni läste rätt, jag skrev faktiskt agilityhandling.  Att läsa om Humlespunkarnas agilityfnitter har liksom smittat av sig.  Och inte blev det bättre av att åka till Slottshoppet och se på när Ann-Sofie och Åsa och resten av gänget tävlade agility, då ville man ju liksom också vara med.  Så nu är det gjort, i morgon börjar vi. 

Och i övermorgon ska jag och Odågan börja valla för första gången också.  Det är ju hur spännande som helst.  Och hur pirrigt som helst.  Och hur läskigt som helst.

Och nästa vecka börjar jag och Odågan en kurs i lydnad och spår. 

Och sista helgen i september ska vi iväg på vall-läger, jag och Odågan.

Som sagt, sommarlovet är helt klart slut!

Och cirkusaporna då?  Busfröet har fått lära sig alla agilityhinder (utom gungbrädan).  Pipleksaken har lärt sig hopphindrerna och tunneln (resten vågar jag inte lära honom, ifall han inte ser kanten och druttar ner i backan.  Hua vilken läskig tanke.) Pipleksaken har det varit lite upp och ner med under sommaren, så han och en nyopererad Sambo har tillbringat dagarna tillsammans i soffan varvat med kortare promenader.  Busfröet och Odågan och jag har njutit av låååååånga morgonpromenader tillsammans.

Och det bästa med den här sommaren har ju varit vädret!  Vilken perfekt sommar.  Väldigt få dagar med sån där äcklig brännande värme som gör att både hund och matte-hundnörd ligger i skuggan och flämtar.  Fast cirkusaporna flämtar förstås inte, dom älskar ju att ligga och sola.  Men inte kan man träna med dom i solen heller, för då är dom för upptagna med att ligga och njuta av den hemska värmen.  Istället har det varit svalt och regningt. Perfekt hundväder.  Perfekt matte-hundnördväder också.


5 kommentarer:

  1. Se där, livstecken från er! Det låter som ni haft en skön vilsam sommar tillsammans och nu står i startgroparna , ja i många startgropar förstår jag :-)
    Kul med så många aktiviteter inbokade!
    Och, här har du två till som är sååååå glada över en svalare sommar!

    SvaraRadera
  2. Åhh det ska bli såå roligt att höra om era agility-äventyr, och även om vallnings-tjolahoet! Om du nu ska åka på vallningsläger, kanske du ska åka på agilityläger också? För balansens skull? Jag vet en som fixar helgläger i agility-fnitter, där man kan övernatta i en liten röd stuga på tomten. ;)

    SvaraRadera
  3. Åh vad spännande och följa er med vallningen! Och allt annat också såklart, men för en annan som typ inte kan nåt om vallning kommer det var jättekul!

    Skönt att någon mer tycker om sommarvädret som vi har haft. Alla runt omkring mig ger mig dödande blickar när jag säger att jag tycker det är skönt att det inte är stekande sol :P

    SvaraRadera
  4. Kul att ni är tillbaks! Det blir mycket att hålla koll på hos er! Ser fram mot många rapporter om både fnitter och vallning... Kramis!

    SvaraRadera