torsdag 25 augusti 2011

Pipleksaken hårdtränar

Vi lägger ner en hel del tid på att rehab-träna Pipleksaken på olika sätt.  Både fysiskt och psykiskt.  I dag var det dags att träna lite svängar.  Pipleksaken rör sig ju inte riktigt som andra valpar i hans ålder, och just när han svänger är det som det märks mest på.  Det, och att han inte är lika snabb som andra valpar.  Snabbheten kommer nog med tiden.  Eller kanske inte, men det får ta den tid det tar liksom, men vi brukar träna på det också.  Och så kör vi balansträning med jämna mellanrum.

Men att förbättra hans svängteknik känns ganska viktig, för att förbättra hans kroppskontroll.  I början kunde Pipleksaken inte svänga alls, för då tippade han bara omkull, tills och med i skritt.  Efter lite träning kunde han svänga i stora lovar, men halva gräsmattan gick åt till att svänga.  Nu börjar svängarna se riktigt bra ut, även i full fart, även om dom fortfarande är lite klumpiga. 

När vi tränar brukar vi göra på lite olika sätt, men det alla träningssätt har gemensamt är att det är lek.  All träning som Pipleksaken får är lek.  Men vi tar den på fullaste allvar.

I dag körde Sambo och Pipleksaken lite sväng-träning med ett rabarberblad.  Här kommer måååånga bilder på dagens träning.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar