torsdag 5 april 2012

Är man nörd så är man

För er som inte redan vet om det så är jag, förutom att vara matte-hundnörd, även biologinörd.  Det är min pappas fel.  När jag var liten släpade han runt mig i diverse skogar och marker för att fågelskåda.  Jag blev helt såld på djur överhuvudtaget, och den allra första boken jag köpte själv var "101 pets and how to care for them."

När jag fyllde femton gav pappa mig en bok av Desmond Morris som heter People Watching, och intresset för etologi kom till i det ögonblicket.  Genom Desmond Morris upptäckte jag evolutionsbiologen Richard Dawkins, och därmed var saken avgjord; när jag blir stor ska jag bli biolog.

Och eftersom jag VET att biologi är det mest fantastiska och intressantaste ämne i hela världen, så måste jag ju försöka frälsa andra också.  Och då kan det ju vara bra att frälsa genom ett ämne som andra tycker är intressant, i det här fallet; hundar.

Det där var ju en väldigt lång förklaring till varför jag länkar till det jag nu länkar till.  För er som har missat att det finns en hel serie med intressanta (och faktiskt en del mindre intressanta, men dom flesta är väldigt bra) föreläsningar på UR Play om "Att skapa en hund." så är länken dit HÄR.

5 kommentarer:

 1. Tapper hade en bra förelsning. Jag var på hela konferensen i december men ändå är det så himla kul att kolla de inspelade programmen. Biologi är kul men inte lika kul som sociologi;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var bra. Hanna Lövli gjorde också en bra föreläsning om sexuell selektion. Föredraget om sexuell prägling var också intressant, men jag hade väldigt svårt för föreläsaren. Det fanns många bra föreläsningar faktiskt. Kul att du var där live.

   Radera
 2. Lite sent nu så jag får nog kolla i morgon... Kramis!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 4. En del av föreläsningarna har jag redan kollat på. Men nu ska det bli flera!

  SvaraRadera