onsdag 25 april 2012

Förberedelser inför kommande utställningsdebut

Vi har tränat, Odågan och jag.  Det måste vi, eftersom vi av någon outgrundlig anledning har anmält oss till rasspecialen den 19 maj.  Så nu har vi tränat på att gå i koppel.  Numera är det inte (alltid) Odågan som släpar runt på matte-hundnörd.  Det händer (ibland) att vi ser ut som ett Ekipage, med stort E.  Men bara i några sekunder åt gången förstås.  Men det är ju bättre än inga sekunder åt gången.

Och så har vi tränat på att stå.  "Stå" säger matte-hundnörd i sin bästa utställningsröst.  Då brukar Odågan klia sig lite bakom örat.  Eller gräva lite i gruset.  Eller vända sig om och kolla vad som händer där borta.  Eller sätta sig ner.

Och så har vi tränat på att titta på tänder.  Men Odågan vill inte gärna att man tittar på hans tänder.  Han föredrar att låta matte-hundnörd känna på dom istället.  Men fina vuxentänder har han fått i fram i alla fall, det såg jag när han satte fast dom i min hand.

Fast ska jag vara helt ärlig så har vi nog mest tränat på att leka.  För det är vi bäst på, och då vill man ju gärna fortsätta träna på det.

4 kommentarer:

  1. Haha härlig text man riktigt ser framför sig hur allt går till;)

    Lycka till!!!

    SvaraRadera
  2. Man får ju inte visa matten att man redan kan allt det där, för då kanske hon slutar träna, och då får man ju inge godis heller... Kramis!

    SvaraRadera
  3. Blir roligt att höra hur det går sen. Vi håller tummarna!

    SvaraRadera
  4. Haha så underbart! Lycka till, kommer säkert gå bra! :)
    Vi har också rasspecial den 19 maj så vi övar också här hemma på att stå fint.

    SvaraRadera