onsdag 4 april 2012

Tisdagsträning

Östhammars BK har öppen träning på tisdagar.  Då är alla medlemmarna välkomna att komma och träna.  Det är man ju iofs alltid, välkommen att träna menar jag, men just på tisdagar så finns det instruktörer på plats så man kan få hjälp med det man vill träna.  Eller så kan man göra som jag, och bara strosa runt med Odågan bland människor och hundar och miljöträna lite. 

Odågan har blivit väldans modig.  Först fick han syn på lillasyster och började skälla och vifta på svansen på en gång för att tala om att han kände faktiskt den hunden och ville fram och hälsa.  Och så hälsade han på Puma utan krusiduller.  Och sen knatade han fram till en flatte och en spaniel och hälsade på dom också, som om det enda han gjort här i livet var att hälsa på främmande hundar.

Och så tränade vi lite på att gå i koppel.  Eller, nja, kopplet var på och vi gick.  Men knepet är att se till att följa efter Odågan vart han än går, så att han inte märker att han har ett koppel på, för annars protesterar han.

Och så övade vi på tandvisning.  Och på att komma när matte-hundnörd ropade att man visst inte fick bada i diket.  Och på att kissa på en plats som inte var trädgården.  Och på att sitta rakt upp och ner och ha supertråkigt medan matte-hundnörd tittade på när andra hundar tränade lydnad.

Det är tröttsamt att strosa runt på tisdagsträningar, det är ett som är säkert.  När vi kom hem blev det kloklippning och genomborstning av blöt och lortig päls.  Man får passa på när Odågan är för trött för att protestera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar