torsdag 28 juli 2011

Badkrukor och tråkmånsar

Solen skiner och det är alldeles lagom varmt.  Sambo har sin första dag på semestern och jag vill att vi ska göra nåt tillsammans med hundarna.  Det finns ett vattenfyllt gammalt dagbrott ett par km hemifrån, det perfekta utflyktsmålet.  Jag packar filt, leksaker, vatten, vattenskål, hundgodis och hundar in i bilen och vi ger oss av.  Man kör en guppig smal grusväg och parkerar halvvägs dit, så får man promenera resten av vägen.  Härligt!

Sen svänger man vänster och helt plötsligt är man framme.  En liten grusig långgrund strand som är perfekt för hundbad.  Vill man så kan man promenera runt dagbrottet till andra sidan, klättra ner för klippan och bada därifrån.  Men för hundar så är strandsidan bäst.


Jag lägger ner filten på backen, häller upp vatten i vattenskålen, plockar fram leksakerna och ser fram emot en härlig eftermiddag med hundarna.  Vad gör hundarna?  Ingenting.  Dom vill inte leka, inte ligga och mysa på filten, inte undersöka området, och absolut inte, under några som helst omständigheter, gå nära vattnen.

Busfröet vandrar runt lite rastlöst och luktar på en grästuva.  Pipleksaken vågar sig slutligen ner till vattenbrynet, tittar mistänksamt på vattnet och går och luktar lite på filten istället.

Busfröet förstår absolut inte vitsen med att vara på ett och samma ställe.  Han talar tydligt om att han vill gå på promenad, undersöka skogsstigen som leder bort mot klipporna och springa runt i skogen.  Pipleksaken spattserar runt och är allmänt ointresserad.







Tillslut ger vi upp och promenerar tillbaka till bilen.  Då piggnar Pipleksaken till och tycker helt plötsligt att livet är jätteroligt.  Och Busfröet blir väldigt besviken när vi kommer till bilen, och vägrar prompt att hoppa in.

Väl hemma så tvärsomnar Pipleksaken, för när man är så liten så blir man väldigt trött av nya intryck.  Och Busfröet, han springer runt i trädgården och jagar flugor och är så lycklig som man kan bli.  Sambo spelar tv-spel och är hur nöjd som helst.  Och jag, jag sitter här och planerar nästa utflykt.  Undrar om man får ha med sig hundar i naturreservat?

1 kommentar: