onsdag 11 januari 2012

Slutspurten innan valpen kommer

Nu är det fyra veckor och tre dagar kvar.  Och då tänkte jag att det absolut är dags för en slutspurt för att få ordning på lite vardagshyfs hos Busfröet och Pipleksaken.  För skaffar man valp innan man fått fason på första hunden så får man ju skylla sig själv.  Och skaffar man dessutom en till valp innan man har fått fason på både hund ett och hund två, ja, då är man ju bara dum.  Som jag.  Så nu är det dags för slutspurten.

Busfröet:
Lite bättre koppelgående vore önskvärt.  Även om det är hyfsat bra, så glömmer han ibland bort hur man gör.  Helt mitt fel, eftersom vi så sällan använder koppel.

Sluta tokskälla så fort någon kommer, eller någon kanske kommer, eller någon går förbi huset, eller han tror att någon går förbi huset.  Eller katten kommer in genom kattluckan.  Eller går ut genom kattluckan.  Sluta tokskälla på katten i allmänhet vore trevligt.

Pipleksaken:
Koppelgående.  I dagsläge rör han sig som en serpentin fram och tillbaka, framför och bakom.

Skällande, men här tror jag Busfröet är största boven, och kan jag få bukt på hans ljudande så lägger Pipleksaken också av.

Bajskorvar inomhus.  Tänk vad skönt om man slapp det lagom tills det är dags att börja om med att träna rumsrenhet med nästa hund.

Okej, nu när jag ser allt nerskrivet så var det ju inte så farligt.  Det kanske bara känns så när man har snubblat över ihoptrasslade koppel i trekvart och blivit döv av allt skällande för att katten inte kan bestämma sig om han vill vara inne eller ute.

Från och med i morgon, slutspurt.

7 kommentarer:

 1. Vilket underbart koppel-vims det kommer bli med TRE hundar :)
  Love it, det måste du filma någon gång ;)

  (Och det eftersom jag håller på att förtokas av mina två ljuvliga änglar som nyss kunde gå jättefint men apselut inte vill göra det just nu. Skulle vara kul att se OM någon kan ha det värre.)

  Ja just det. Jag bloggade med mening i dag igen ;)
  http://humlespunk.wordpress.com/2012/01/11/och-vi-tankte-lite-outside-the-box-spunkvalpen-och-jag-bara-for-att-vi-kunde/

  SvaraRadera
 2. hm, jo jag såg att du bloggat med mening. Och jag vägrar kommenterar ditt inlägg. VÄGRAR säger jag :-) Och hur omöjligt kommer det inte att vara att hålla kamera i ena handen och tre hundar i andra! Du får helt enkelt föreställa dig det absolut mest kaosaktiga och röriga du kan tänka dig, och veta med säkerhet att det är så jag kommer ha det :-)

  SvaraRadera
 3. Vägra på du, så länge du nu kan. För helt plötsligt så händer det bara. Då är du inte bara hundnörd, utan agilitynörd också. Jojomänsan, så är min plan.

  Notera att jag skrev detta nu, så när du om ett år sitter och kliar huvudet över om du ska göra ett bakombyte eller spurta mot ett framförbyte och beter dig alldeles särdeles nördig, så kan du gå tillbaka till det här inlägget och nicka begripande sådär i efterhand. Att agility är tokroligt och väldigt smittsamt. Hä hä ;)

  SvaraRadera
 4. Vägra på du, så länge du nu kan. För helt plötsligt så händer det bara. Då är du inte bara hundnörd, utan agilitynörd också. Jojomänsan, så är min plan.

  Notera att jag skrev detta nu, så när du om ett år sitter och kliar huvudet över om du ska göra ett bakombyte eller spurta mot ett framförbyte och beter dig alldeles särdeles nördig, så kan du gå tillbaka till det här inlägget och nicka begripande sådär i efterhand. Att agility är tokroligt och väldigt smittsamt. Hä hä ;)

  SvaraRadera
 5. Humlespunken tipsade om er två (snart tre) underfundiga hundar. Och det blev vi glada över! Vi tittar in igen och följer ert framtida kaos som trehundsfamilj!

  SvaraRadera
 6. Hallå där, vad kul att du tittade in till oss (och tack för din fina kommentar)
  Kan föreställa mig vilket kaos det kan bli med tre hundar.
  Kul blogg!
  Vi ses igen
  Susanne

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentaren om mina kameler och tack för att du lämnade en kommentar så jag hittade till er :) Rolig blogg också och det där skällandet känner jag igen då en kamel går som din. Skäller på allt. Man blir tokig ibland ;)

  SvaraRadera