söndag 12 februari 2012

Alla överlevde natten

Vi har överlevt första dygnet, både Odågan och matte-hundnörd. Första natten är avklarad. Matte-hundnörd bäddade ner sig på en bäddmadrass ungefär lika tjock som ett frimärke på vardagsrumsgolvet bredvid Odågans nya fina bädd. Odågan fann sig genast i att ligga där, somnade på stört, och gjorde inget väsen av sig alls under hela natten. Förutom när matte-hundnörd blev kissnödig, för då satt det en liten Odåga utanför badrumsdörren när matte-hundnörd hade kissat klart, fastän matte-hundnörd hade väntat tills hon hörde djupa snarkningar från Odågan, och smugit sig tyst som en mus till badrummet.

Bäddmadrassen var inte den bästa lösningen, känner jag så här i efterhand, nu när varje led i kroppen skriker av att ha legat på ett frimärke hela natten, så det får jag nog fixa till i kväll. Busfröet sov inte på något frimärke, han sov på matte-hundnörd i stället, som inte alls är lika platt som ett frimärke, utan är betydligt rundare och mjukare.

Var Pipleksaken sov vet jag faktiskt inte, för man har inte världens bästa uppsikt över vardagsrummet från ett frimärke på golvet, men ovanpå ryggstödet av soffan brukar ju vara en favorit.

Strax efter sju började dom nakna härja runt som en hjord elefanter, så då tyckte både matte-hundnörd och Odågan att det var lika bra att kliva upp.

Idag var dom nakna inte lika läskiga, tyckte visst Odågan, för det var tre väldigt glada och spralliga hundar som slängde sig ut i trädgården. Odågan vågade till och med springa efter dom andra. Men när Busfröet bjöd in till lek, då blev Odågan lite rädd och sprang raka vägen till matte-hundnörd.

Så nu, en timma senare, med morgontoalett och frukost avklarad (för hundarna, matte-hundnörd går fortfarande runt i pyjamas och har inte hunnit med någon frukost) så är allt lugnt och skönt igen. Dom nakna har lurat i Sambo att släppa in dom under täcket i sängen, och Odågan har hittat tillbaka till sin bädd där han funderar lite över om han ska somna eller inte. Och matte-hundnörd undrar om det finns någon naprapat som har öppet på söndagar.

2 kommentarer:

  1. Skönt att ni klarade första natten. Själv sov jag på en filt utanför sovrummet när jag flyttade hit vid 12 veckors ålder men eftersom det inte fanns någon dörr emellan så kändes det bra ändå... Kramis!

    SvaraRadera
  2. Härligt att första natten gick bra :)

    SvaraRadera