fredag 3 februari 2012

Vintersol

Tänk vilken skillnad lite solsken kan göra.  Det är tolv minusgrader här hemma och dom senaste dagarna har inte varit roliga att promenera med dom nakna.  Dom tycker att det är roligt i en kvart, sen vill dom vända hem igen.  Men idag tittade solen fram en stund mitt på dagen. 

Helt plötsligt är det jätteroligt att vara ute i samma tolv minusgrader.  Man kan springa och hoppa och busa och fara och flänga hur länge som helst tydligen.  Man kan springa så fort att snön yr som stora moln och man inte ens kan se var man springer.  Och man kan hoppa genom djupsnön (är man liten så är ju i stort sett allt djupsnö) som råbockar (Busfröet) eller ploga sig fram genom djupsnön som ett vildsvin (Pipleksaken).  

Och när matte-hundnörd säger att det får räcka med promenad nu, att två timmar är länge nog att vara ute, då muttras det och mumlas det om att matte-hundnörd är taskig.  Och hela vägen hem görs det försök till att skutta och leka, fastän matte-hundnörd har satt på koppel och försöker få till ett snyggt koppelgående. För man vet ju aldrig, hon kanske ledsnar på att snubbla och trassla in sig och tillslut tar av kopplena igen så det går att fortsätta att fara fram som vilda troll.

Jag hoppas på mer solsken i morgon, för det är så lugnt och skönt resten av eftermiddagen när dom nakna sover som stockar.

1 kommentar: