måndag 27 februari 2012

Sova själv-träning

Sova själv-träningen går framåt, både för Odågan och dom nakna.  Sen Odågan flyttade in hos oss har jag sovit på soffan, dels för att avvänja dom nakna med att sova i sängen, och dels för att man kan ju inte lämna en pytteliten lurvig valp att sova utan matte-hundnörd så här i början liksom. 

Jag har varit ganska hård mot dom nakna, och inte låtit dom krypa in under täcket med mig.  Pipleksaken blev så förnärmad av detta så han bestämde sig för att sova själv inne i spelrummet.  Han har som vana att lämna rummet när han blir sur på mig, så jag är van vid att han demonstrativt ignorerar mig. 

Busfröet däremot har lite svårare att skilja sig från sin älskade matte-hundnörd, men han finner sig i att ligga i andra änden av soffan.

Odågan fick sova på soffan med mig i början (förutom första natten då matte-hundnörd fick den inte så smarta idén att sova på ett frimärke) men nu är det dags även för honom att ligga själv.  Jag vet inte vem som är mest upprörd, han eller jag.  Eller jo, det vet jag, det är jag.  Han fann sig på en gång i att ligga på golvet (eftersom bädden inte duger) medan jag ligger alldeles ensam och övergiven i soffan.

Jag får upprepa "det finns inte plats för tre hundar i sängen" som ett mantra för att klara mig genom natten.  Det är svårt att avgöra vilken av dom jag saknar mest.  Busfröet som alltid ligger i mitt knäveck, Pipleksaken som alltid ska pressa sig så nära som möjligt, eller Odågan som ligger och snusar en i ansiktet.

4 kommentarer:

 1. "Jag har varit ganska hård mot dom nakna, och inte låtit dom krypa in under täcket med mig."

  Tänk om man läst den här meningen i någon annan blogg. Det hade blivit jättekonstigt.

  Ungefär som när jag tankspritt sa till maken att "så fort jag ser en naken kines så vill jag krama och klappa lite, för de är så varma och goa och lena".

  Lite konstiga är vi allt. Eller, inte så lite kanske. ;)

  SvaraRadera
 2. Jo men visst kan det bli knasigt ibland =)

  SvaraRadera
 3. Nu skrattar vi åt humlespunks kommentar och så konstaterar vi att matten delade 90-cm säng med en vuxen långhårig colliegrabb i tolv år, medan jag aldrig tillåtits ens hoppa upp i dubbelsängen.

  SvaraRadera
 4. Ni får nog köpa en större säng...för det är inte lätt att sova utan de nakna i sängen.

  SvaraRadera